Πληροφορίες

Ημερολόγιο του σχολικού έτους και ωράριο λειτουργίας

Η σχολική χρονιά ξεκινάει από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Ιουνίου.

Το σχολείο παραμένει ανοιχτό από τις 7:30 μέχρι τις 16:30, Δευτέρα- Παρασκευή.

*Επιπλέον, προσφέρουμε τη δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, του Πάσχα και κατά τον Ιουλίο, για όποιους γονείς το επιθυμούν, καθώς διοργανώνουμε ειδικά εργαστήρια για αυτές τις περιόδους. 

Χρήσιμες Πληροφορίες​

●   2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα
●   2 εβδομάδες το Πάσχα
●  Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο
●   Τις Εθνικές Εορτές
Τα απογευματινά εργαστήρια είναι προαιρετικά και προσφέρουν στα παιδιά των τμημάτων των Μεσαίων και των Μεγάλων τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά).
Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών (2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα, δύο εβδομάδες το Πάσχα και τον μήνα Ιούλιο) το Au Petit Bonheur είναι ανοιχτό για παιδιά από 2 ως 8 ετών. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα την ηλικία τους.
Στα εργαστήρια μας τα παιδιά ασχολούνται με:
●   Την εκμάθηση και την εξάσκηση της γαλλικής κι ελληνικής γλώσσας μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ιστορίες και θέατρο
●   Παιχνίδια με όργανα, με μπάλες και με νερό
●   Χειροτεχνίες
●   Ζωγραφική
●   Κατασκευές
●   Παιχνίδια προσανατολισμού
●   Κυνήγι θησαυρού

Τα γεύματα

Το δεκατιανό ετοιμάζεται στο σχολείο και σερβίρεται στις 11:00. Συμπεριλαμβάνει φρέσκο ψωμί με τυρί, μαρμελάδα ή μέλι και φρέσκα εποχιακά φρούτα.

 

Το μεσημεριανό γεύμα ετοιμάζεται στο σπίτι. Το ζεσταίνουμε και το σερβίρουμε στο σχολείο στης 13:30. Για τους γονείς που το επιθυμούν, το σχολείο συνεργάζεται με εξωτερικό συνεργάτη για την καθημερινή διανομή στο σχολείο ενός υγιεινού, ισσοροπημένου μεσημεριανού γεύματος.

 

 

Δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών

Το πρωί, οι γονείς μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 7:30 με 9:30. Το σχολείο μας διαθέτει σχολικό λεωφορείο για την μεταφορά των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Συναντήσεις με τους γονείς

Στο Au Petit Bonheur προσκαλούμε στα τέλη Σεπτέμβρη τους γονείς σε μια πρώτη ομαδική συνάντηση ανά τμήμα, για να τους ενημερώσουμε για τον πρώτο μήνα φοίτησης στο σχολείο, για να λύσουμε κάθε απορία τους, αλλά και για να δώσουμε την ευκαιρία στους γονείς να γνωριστούν μεταξύ τους.

Προσωπικές συναντήσεις με τους γονείς κάθε παιδιού πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο προκειμένου να συζητήσουμε για την πρόοδο του παιδιού. Οι γονείς που επιθυμούν να κλείσουν επιπλέον ραντεβού, εκτός των περιόδων που αναφέρθηκαν, μπορούν φυσικά να το κανονίσουν μαζί μας.
Ασφάλεια και Υγιεινή​

Τα παιδιά επιβλέπονται κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και του ελεύθερου παιχνιδιού, μέσα στην τάξη και στα διαλείμματα.

Κάθε χρόνο συνεργαζόμαστε με την Εθνική Ασφαλιστική για περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο και στο σχολικό λεωφορείο, έτσι ώστε τα παιδιά να καλύπτονται.
Αν κάποιο παιδί αρρωστήσει, απομονώνεται από τα υπόλοιπα και στο μεταξύ ειδοποιούνται οι γονείς του. Σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικής ασθένειας, ενημερώνονται άμεσα όλοι οι γονείς.
Το σχολείο απολυμαίνεται τακτικά. Οι τουαλέτες καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της μέρας και απολυμαίνονται κάθε απόγευμα, μετά την αναχώρηση των παιδιών.

Τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους τακτικά και συγκεκριμένα μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν και μετά το φαγητό τους, και αφού ξαναμπούν στην τάξη μετά το διάλλειμα.
elΕλληνικά